fbpx

1. Свържете се с рецепцията на хотела . Обслужването, което получите още преди да сте станали клиент ще разкрие много за тях и за начина, по който биха се отнесли с вас, ако в действителност решите да ги изберете . Попитайте например дали може да освободите стаята малко по-късно ( без доплащане ) или какви са условията им за хора с малки деца и вижте каква ще бъде реакцията им и как ще ви отговорят. За напреднали: Вслушайте се в това какви думи използват – простите или сложните думи могат да разкрият много за тяхното ниво на професионализъм.

2. Обърнете внимание на уебсайта им . Фирмената страница може да разкрие много за един бизнес. Тя разкрива какво отношение има управата към клиентите си, дали иска те да имат лесен и удобен достъп до него, или не се интересува от тяхното преживяване и иска единствено да вземе парите им. Един собственик, който е готов да инвестира в добър уебсайт, е готов да инвестира и в преживяването на своите клиенти и съответно ще го е направил в своя хотел. Добрият уебсайт е добър знак за качеството на обслужването. За напреднали: Проверете и мобилната версия на уебсайта. Ако тя е пригодена и улеснена за мобилни устройства, значи собственикът разбира нуждата от това всеки клиент да е удовлетворен и обръща внимание на детайлите.

3. Потърсете отзиви . Те са съпътстваща част от всяко търсене, независимо дали става въпрос за почивка или за закупуване на някаква стока или услуга. Потърсете максимално много отзиви и обърнете внимание на какво акцентират най-много клиентите, които са посетили хотела – най-вероятно там се крият и най-значителните проблеми в преживяването. За напреднали: Сравнете оценките и отзивите в поне два-три сайта, за да бъдете сигурни. Ако има разминаване, това означава, че може би не всичко, което сте прочели, е истина.

4. Препоръката от приятел невинаги е това, от което се нуждаете. Препоръките от приятел са добър вариант за отзив, но никога не се осланяйте единствено на тях. Това, което е било добро за вашия несемеен приятел, може да не е добро за вас, особено ако сте семеен човек. Преценете дали позитивите и негативите в оценките на вашия приятел отразяват вашите нужди и това, което търсите като преживяване и услуга. За напреднали: Най-добре се обърнете към приятел/и, които имат сходни интереси с вашите, за да получите по-пълноценен за вас отзив.

5. Потърсете най-изгодните за вас цени . Цената е основна част в планирането на почивка и избора на хотел. Тя се определя от вашия предварително формиран бюджет и трябва да отговаря на вашите възможности. В днешно време имаме лукса да можем да избираме от най-различни сайтове за почивки и туристически агенции и трябва да се възползваме от тази възможност за сравняване и търсене на цени, които са най-изгодни за нас. За напреднали: Не се спирайте на определена цена веднага. Първо проверете дали цените варират в тези граници и в другите сайтове за почивки, а след това помислете дали цената отговаря на предлаганата услуга и удобствата в хотела.

6. Насочете се към такива с 3 или 4 звезди . Шансовете те да ви предложат най-доброто изживяване на най-добрата цена са високи. В днешно време 3 и 4-звездните хотели предлагат всички нужни удобства за едно приятно и безгрижно изживяване и почивка. По-добре е да посетите обективно 3-звезден, отколкото фалшиво 5-звезден. За напреднали: Вижте международните изисквания за получаване на 3 и 4 звезди и проверете на колко от тях отговарят хотелите, които сте си харесали.

7. Изберете си такъв, който има паркинг . Малко са хората, които тръгват на семейна почивка без автомобил. Със сигурност не бихте искали да мислите и за него, докато сте на плажа или в някой бар, хапвайки и пийвайки. Паркингът е удобство, което ще гарантира сигурността на вашия автомобил и вашето спокойствие по време на почивката ви. За напреднали: Внимавайте за несъществуващи или неотговарящи на описанието паркинги. Потърсете снимки в описанието и попитайте за паркинга, в случай че се свържете директно с хотела – къде е местоположението му, има ли денонощна охрана, с колко места разполага и прочие.

8. Проверете дали има условия за вашия домашен любимец . Ако имате домашен любимец и няма на кого да го оставите, най-вероятно ще искате да го вземете със себе си. Проверете какви са условията за приемането на домашни любимци. Ако няма добри такива, най-вероятно хотелът ще ви изгуби като клиент. Семейната почивка няма да е семейна без вашия домашен любимец. За напреднали: Посетете Фейсбук групи или форуми за домашни любимци, в които може да получите ценна информация и полезни съвети.

9. Прескочете общите сайтове за хотели и туристическите агенции .Те са добро средство, но не забравяйте, че взимат процент, за да ви предоставят тази услуга. Поради това, много често офертите в тези сайтове излизат по-скъпо, отколкото е реалната цена при резервация на рецепция. Затова посетете официалния сайт на харесания от вас хотел и направете резервацията си от там – най-вероятно офертата ще е по-изгодна. За напреднали: Посетете Rezervaciq.com където ще получите реални цени и възможност за сравняване.

10. Проучете щателно . След като сте избрали вашия хотел и сте изпълнили всички други стъпки, преди да направите резервацията си, потърсете името му в Google. И не се спирайте само на първата страница. Всяко мнение е важно, особено критичното такова. До колкото повече мнения стигнете, толкова по-богата ще стане вашата представа и толкова по-сигурни ще сте дали искате да станете клиент на това място. За напреднали: Потърсете името в комбинация с думи като „мнения“ и „отзиви“, за да стигнете по-лесно до резултатите, от които се интересувате.

Leave a Reply

bg_BGBulgarian