fbpx

1.Винаги започвайте със списък .

Знаем , че това може да е малко досадно , в противен случай  обаче рискувате да пропуснете дребни , но същевременно важни неща. Особено в „ трескавите „ дни преди самото пътуване. Тогава от еуфория най-лесно се забравят някой вещи , която липса би ни създала неудобство и притеснения . Като например зарядно устройство , паста и четка за зъби , банските (ако сме на СПА почивка или на море ) , лекарства, паспорт и други . Съветваме Ви да отбелязвате прибраните неща в багажа с тикче ✔ най- накрая разбира се да ревизирате целият списък .

2. Навивайте дрехите на „ руло „ .

Обърнете сериозно внимание на този съвет. Той настина „ променя играта „ . Навийте дрехите си тип „ руло „ вместо да ги сгъвате по стандартния начин . Спестява се много място , а ако решите да си вземете и широко използваните напоследък и иновативни вакуум торби ( за които не  нужно да имате и прахосмукачка) просто ще се учудите колко неща може да съберете в един куфар . Този метод не е популярен тук в България , но наистина е полезен и работи.

3. Помислете, каквото ще Ви е необходимо … и го намалете на половина.

Малко шокиращо нали ?? Просто го пробвайте и ще се уверите сами в ефективността му . Моля Ви недейте бъдете от тези туристи , които пълнят пътните си чанти с неща „ за всеки случай „ и накрая въобще не стигате до тях. Вече където и да отидете почти всичко е достъпно и лесно се намира. А и „ за всеки случай „ не настъпва почти на 99 % . Бъдете практични и рационални … не е нужно куфарът Ви да тежи 30 килограма , за да сте спокойни , че не сте забравили нещо .

4. Използвайте правилото 1-2-3-4-5-6 !

Това е един от най – лесните и полезни съвети , които можем да Ви предложим за „ стягане „ на куфара Ви. Важи да кажем за около едноседмична ваканция :

  • 1 шапка
  • 2 чифта обувки / удобни задължително/
  • 3 чифта джинси / ако сте дами може и поли /
  • 4 тениски
  • 5 чифта чорапи
  • 6 комплекта долно бельо .

Като вече дали да са по-плътни и топли или леки и прохладни зависи от повода за почивка и дестинацията.  Ако ще сте по работа добавете една риза и вратовръзка .

5. Обърнете специално внимателно на течностите .

В повечето блогове съветват всички течности да са най-отгоре. Да ако сте със самолет това е препоръчително , но нашият призив е да има поне една блуза между тях и твърдата част на куфара. При проверка бързо и лесно ще ги покажете , но така те ще бъдат по-добре защитени от механичен натиск   (всички знаем колко се „ пазят „ багажите ни при транспортирането им ). Задължително всички течности да бъдат сложени в една пластична чантичка и добре затворени. Не на последно място взимайте мини размер от тях. От всички неща вече има в малки опаковки : пасти ,парфюми , дезодоранти , шампоани, душ гелове  , сапуни , лакове за коса, мицеларни води и така нататък .

6. Подберете дрехи от материи , които се „ мачкат „ по-малко .

Все по-популярни са дрехите направени от материи , които са по-малко предразположени към намачкване . Всички световни масови марки за аутфит изкарват на пазара модели от типа „ wrinkle free “ .  Те са изключително добър вариант за често пътуващите . Всички естествени материи като памука например, много лесно получават гънки и преди да се ползват трябват да се гладят. А ние не сме от тези , които предлагат да се пътува с ютия ( в крайна сметка ако се наложи вече повечето хотели предоставят напълно безплатно ютия или по стаите или при поискване на рецепция ) .

7. Не забравяйте , винаги да си оставите и малко свободно място.

На всеки се е случвало като си подрежда багажа в края на пътуването да се чуди как е събрал всичко това на тръгване . Някак си дрехите и вещите Ви са станали по-обемни . В допълнение на това ако сте на екскурзия няма как да не купите някой сувенири за подарък или нещо красиво , което да Ви остане за личен спомен (и тях някъде трябва да ги приберете ) . Неприятно е ако сте в чужбина и сте пленени от нещо , което го няма в родината Ви и за съжаление нямате място да го вземете обратно със себе си . Затова премахнете от главата си мисли като „ имам още малко място , какво още да взема „ . Мислете и за тежестта на багажа , проверявайте ако сте със самолет различните условия и такси на авиолиниите , които ще използвате

8. Бонус съвети .

 Винаги взимайте по една допълнителна торбичка за използваните и носени дрехи и бельо . Ако искате и държите да ухаят вещите Ви свежо , може между багажа да сложите специален ароматизатор за дрехи (има ги вече на много места ). Тежките предмети поставяйте на дъното на куфарите си ( например обувки и книги ) , така те са по-стабилни и не мачкат останалите Ви принадлежности . Каквото ще обличате и използвате първо да бъде най-отгоре , например ако отивате на море и веднага след като пристигнете ще се отправите към плажа банските и плажната кърпа да са най-напред . Като допълнителен съвет за пътуващите със самолет можем да добавим да използват куфари със заключване и да ги увиват с стреч фолио за да ги предпазват максимално ( за съжаление историята помни липсващи вещи от багажа ) .

P.S. Като за финал искаме да Ви кажем, че все пак в крайна сметка е важно като отивате на почивка как ще си изкарате и да се насладите напълно( ако е по бизнес той да мине успешно ) . Дори да сте забравили любимата си блуза … не му придавайте значение , ценете момента и преоткривайте света около Вас с пълни шепи . Ще сме Ви благодарни и радостни ако има какво да допълните към предложените от нас съвети .

Leave a Reply

bg_BGBulgarian