fbpx

Почти винаги , когато сме на път се случва да пропуснем в бързината да вземем някой необходими вещи. НЕ бягайте веднага до магазините. Ще Ви разкрием неща , които попринцип в хотелите се предоставят безплатно при поискване . Нали знаете „ Не получавате това , за което не сте попитали “ .

Ето и с какво може да се сдобиете без допълнително заплащане :

1. Едни от най-често забравяните принадлежности са паста , четка за зъби и самобръсначка. По-малките хотели нямат практиката да поставят във всяко помещение козметика за поддръжка на Вашите зъби и брада , но ако си поискате на рецепция 99% ще Ви ги дадат безплатно. Тук можем да добавим и ако Ви свърши шампоана или сапуна, които са предвидени в стаята да помолите за допълнително .

2. Навсякъде може да се случи някое копче да  „ хвръкне „  , да се разшие подгъв и да  Ви трябват шивашки принадлежности . Ако в гардероба на хотелското помещение няма , пак се допитайте до екипа на мястото за настаняване . Дори и да не разполагат с цял комплект все ще Ви намерят една игла и конец .

3. Вие сте любител на чая и кафето и ги пиете по всяка време на денонощието . В много хотели вече слагат кана за топла вода( понякога и комплимент от тези напитки) . Ако се случи при Вас да липсва със сигурност ще Ви съдействат и по този въпрос.

4. Обичате да Ви е комфортно като излизате от банята и само стандартна хавлия не е достатъчна … помолете за халат и чехли . Изключвайки СПА хотелите, в градски и културни дестинации нямат практика да ги зареждат . Най-вече поддържат в наличност само за гостите , които държат на тях и ги пожелаят изрично . Така че си пробвайте късмета , вероятно ще имате успех .

5. Всички хора сме различни. За едни е топло като в стаята е 22 градуса , за други трябва да е поне 28 . Затова ако сте от вторите и вие нужна допълнителна завивка си поискайте . Ако пък и възглавницата Ви е мека , ниска, висока или по – твърда от комфортното … просто кажете да Ви предоставят друга . Винаги търсете решения на неудобствата си по време на престоя , а не да негодувате чак след напускане . Така ще видите колко професионално и любезно ще се отнесат от персонала на хотела . Дайте им шанс да покажат колко ги е грижа за възникналите ситуации  . Добрият екип винаги намира решения в полза на госта .

6. Прибирате се в стаята след тежкия работен ден , батерията на телефона Ви е почти на нула , търсете зарядното в багажа и … изненада забравили сте го . Без паника ! От рецепция ще Ви услужат( сигурно имат една дузина от клиенти , които не са си ги потърсили или са сметнали , че е по-скъпо да им ги изпратят обратно от колкото да си купят нови). Ако сте в държава , в която трябва трансформатор(адаптер) пак със сигурност ще има решение на въпроса. В немалко хотели могат да Ви заемат и компютър за работа при необходимост. Няма да Ви откажат и офис услуги като отпечатване или сканиране на документи .

7. Предстои Ви важна делова среща през деня ,но късметлийската Ви риза е много измачкана . Няма проблем. Кажете , че Ви трябва ютия и готово. Първо проверете дали има и в гардеробите. Може дори да Ви изненадат приятно като сами предложат да я изгладят.

8. Отивате на ново място с цел да обиколите най-атрактивните кътчета . Помолете за карта на забележителностите . Не само ще Ви предоставят, но сигурно ще Ви посъветват и за удобен и приятен маршрут . Често вече правят и безплатни туристически обиколки с гид . Не забравяйте да питате за тях . Въпреки че не се заплаща  хората , които ги водят се отнасят изключително съвестно и с голямо желание разказват за историята на съответното място( ако сте доволни винаги може да ги стимулирате с малък жест ) .

9. Известна ви е фразата „ Няма нищо по-хубаво от лошото време .“ Да така е ако сте в къща в планината , пиете чай и гледате през верандата на вторият етаж как си вали романтичен дъжд или сняг. НО ако въпреки метеорологичната обстановка Вие имате работа , няма как това да Ви радва и спре. Не сте го предвидили и в багажа липсва чадър… не се тревожете, а пак се обърнете към рецепцията за съдействие . Може да имат  рекламен с името на хотела и да Ви го подарят за добър спомен ( особено ако сте редовен гост в петзвезден обект ).

10. Пътувате с Вашите съкровища ( децата Ви ) и е важно те да има с какво да се занимават по време на престоя. Хотелите вече са все по – ориентирани към обгрижване на подрастващите си гости. Често ако няма детски кът се предлагат различни алтернативи . Като например книжки за оцветяване и рисуване , пъзели , шах (за малки и големи), колективни игри като монополи или карти. Все ще се измисли нещо за приятно изкарване на свободното време ( в крайна сметка и един таблет върши работа , но ние препоръчаме гореизброените занимания като по-подходящи и развиващи ) .

11. Всички знаем каква е настоящата световна обстановка . Целият туристически бранш полага изключителни усилия за сигурността на своите гости . Поддържат се безкомпромисни стандарти и мерки. Затова в случай , че Ви трябва маска или средство за дезинфекция със сигурност ще Ви ги предоставят БЕЗПЛАТНО . Надяваме се скоро това да е история , но ние ще продължаваме с високите изисквания към честотата и безопасността( не че преди беше различно ) .

12.  Като комплимент , особено в 4 и 5 звездни хотели може да очаквате и изненади от типа безплатна бутилка вода, чай и кафе в стаята . Шоколадчета , бисквити или фруктиера с плодове . Ценете тези жестове , защото нищо не е даденост и не е задължително . Всички колеги , които го правят просто искат техните гости да се чувстват специални и удовлетворени от това, че са ги избрали .

13. Ако сте в по-дълга командировка на едно място и Ви е писнало все да се храните навън ( а и не е най-изгодния вариант ) може да помолите например за микровълнова печка , малко посуда и евентуално по-висока маса( да не правим леглото в трохи ) . Развихрете кулинарните си способности . Използвайте повода  да научите нова, лесна  и вкусна рецепта . Има места за настаняване , които предлагат и услугата да Ви набавят различни продукти и стоки ако Вие нямате време за това или не знаете от къде . Тук можем да добавим , че могат да Ви помогнат и с намирането на билети за автобус, кино, театър или концерт .

14. Случва се понякога нещо да не Ви допадне в резервираната стая. Очакванията да са били по-различни от реалността(нашия екип се старае много в тази посока да няма разминаване , а напротив да сте приятно изненадани) . В такива случаи имате право да изисквате смяна на помещението , а не рядко ако екипа е отзивчив ( и има възможност разбира се ) предлагат безплатно да Ви настанят в по-луксозно помещение като компенсация за създаденото главоболие  . Може дори ако имат други услуги да ви подарят ваучер . Например за фитнес , солариум ( ако разполагат) или бонус безплатна напитка . Всеки възникнал казус е възможност за хотела да Ви спечелят с начина, който реагират .

Leave a Reply

bg_BGBulgarian