fbpx
 1. Програма за лоялни гости . Ако пътувате често до определена дестинация и сте си харесали конкретно място за настаняване , попитайте дали не предлагат специална програма за редовни посетители . В повечето случай най-голям плюс от тях е не само добрата стойност , но че и тя се запазва независимост от сезона и натовареността. Например ако сте чест гост в Бизнес Хотел Пловдив , дори по време на Панаир или друго силно изложения в града , не променяме Вашата  преференциална цена за нощувка .
 2. Комбинирайте полет и настаняване . Най-вече при международни пътувания със въздушен транспорт може да спестите ако съчетаете престоя си и самолетния билет . Големите хотелски вериги имат практиката да сключват договори с летища или отделни авиолинии като предлагат не малки отстъпки .Разбира се не във всеки случай варианта ще Ви устройва . Може хотелът да не е на подходяща локация за визита Ви или пък да харесате хотела , но да желаете да използвате услугите на друга самолетна компания . Въпреки това не губите нищо ако проверите за изгодни съчетания .
 3. Свържете се директно с хотела . В последните  години все повече се налагат колективните сайтовете за онлайн резервации. Там постоянно Ви примамват с „най-изгодни „ оферти и предложения. Не е тайна , че във всички тях се начисляват комисионни ( между 15-20 % , може и по-високи ) .  Затова нашият съвет е при желание за резервация да звъните направо на рецепция . Почти винаги ще получите по-добри цени . Нещо повече с обаждането си много бързо ще обясните какво точно помещение Ви трябва и друга допълнителна информация . В крайна сметка ако хотелският екип не постъпи гъвкаво , ангажирайте Вашата стая чрез онлайн платформите ( всеки си гледа интереса ) .
 4. Резервация в новооткрит хотел . Когато един обект е нов на пазара и търси по-бързо популяризиране , често го постига с атрактивни оферти . Мениджърските екипи приемат това действие като комплимент към бъдещите им гости , които да дойдат и да се уверяват в качеството на предлагана услуга и да ги спечелят за бъдеще . Тук има едно много важно условие и то е, че ако хотела не е на ниво и е прибързал с отварянето си може да има обратен ефект . Защото всички знаем , че разочарованието от ниското качество остава дълго след радостта от ниската цена .
 5. Споменете ако резервирате по специален случай . Например ако искате да изненадате половинката си за Вашата годишнина или за нейния рожден ден или друго важно събитие , просто споделете с хотелския екип. В такива случаи ние в Бизнес Хотел Пловдив или правим реверанс в ценовото предложение или поднасяме малък комплимент от нас към гостите . Всички малки жестове се оценят от клиентите и за това добрите хотелите ги правят често , особено ако има конкретен празничен повод.
 6. Използвайте правилото на противоположностите .  Какво имаме предвид ли ? Ами това , че например ако имате пътуване до Пловдив през уикенда е по-добре да разглеждате бизнес хотели … през почивните дни при тях натовареността може да е по-малка и затова да предлагат по-добри цени . За СПА хотелите например е в сила точно обратното . Ако имате възможност посетете ги през седмицата . Със сигурност ще е по-спокойно и ще е по – изгодно ! Хитро нали .
 7. Програми тип  „ Препоръчай ни „ . Не рядко се използва тази стратегия като насърчаване на безплатна , но качествена реклама . Защото няма нищо по-ефективно от това доволен гост да препоръча даден хотел на свой приятел . В този случай всеки може да спечели . Един път хотела повишава своята заетост , новият посетител знае , че отива да хубаво място , а за този който е дал препоръката има различни преференции . Като например отстъпка от следващия му престой, комплимент безплатна закуска , масаж или фитнес посещение . Вариантите са много. НО и тук го има условието предлаганата услуга да заслужава похвала и препоръка .
 8. Ти си служител или клиент на банка , която има договор за отстъпка с различни хотели . В България тази практика също набира популярност . Ние от Бизнес Хотел Пловдив сме на финалната права да изготвим такова партньорство с използваната от нас банка „ УниКредит Булбанк“. Всички гости идващи по линията на тази финансова институция ще ползват намеления от редовните ни цени . Те ще постъпват като точки  обратно в разплащателните им карти и ще могат да се използват за покупката на други услуги и стоки . Всяка банка индивидуално се договаря с хотелите какъв реверанс да спечели за клиентите си . Супер практика , така че проверете дали не може да се възползвате и Вие.
 9. Следете актуалните оферти . Възползвайте се максимално от специалните предложения . Ако знаете , че другия месец на пето число ще сте в Пловдив , прегледайте хотелите с промоция „ Ранно резервиране „ .  Налага Ви се през почивните дни да пътувате до конкретна дестинация , търсете „ Уикенд оферти „ . Случва се така , че днес трябва да нощувате на мястото , което се намирате  … проверете за предложения „ В последната минута „ . Винаги ще намерите нещо , което покрива изискванията Ви . Просто се поровете .
 10. Участвайте в игрите организирани в социалните мрежи . Модерен начин за събиране на последователи и респективно евентуални бъдещи гости е провождането на игри в Facebook и Instagram . Често пъти Ви карат да хареса дадена страница , да споделите снимка или да се отбележите ( тагнете ) , за да участвате в томбола за безплатен престой. Нищо не Ви пречи да пробвате . Може приятно да се изненадате ако Ви изберат и да си направите неочаквана почивка . Нещо повече може да откриете интересно и качествено място за настаняване .
 11. Дълъг престой ? Пробвайте в хотел задължително ! Налага Ви се по работен проект да имате престой с продължителност седмица или месец … мислите че в хотел ще Ви струва скъпо … грешка . Харесайте си място за настаняване , свържете се и помолете за специална оферта . В тези случаи добрите управители ще ви изготвят неустоимо предложение . Всеки обича да има дълги и сигурни резервации макар и на по-достъпни цени . А на Вас ще Ви излезе почти същото вместо тип „квартира “ , където няма кой да се грижи за нуждите Ви , да чисти , да сервира закуска , да откликва на всички желания (като например бърз интернет , работен компютър , офис услуги, пране ) и да Ви поздравява всеки ден с усмивка .
 12. Не се страхувайте да преговаряте . В хотелската индустрия работят хора с гъвкаво мислене и ориентирани към дългосрочни взаимоотношения ( поне в повечето случаи ). Затова те са диалогични и склони на разумни отстъпки , за да са доволни и двете страни . Ако мислите , че може да  получите по-добра оферта , попитайте спокойно. Възможно е колегите да са Ви дали най-доброто си предложение , а може и да направят и още по-неустоим вариант за престоя Ви . Имайте предвид , че качествената услуга изисква средства . Важното в бранша е да има баланс между цена и предлагана стойност .
 13. Изисквайте безплатна отмяна на резервацията . В тези динамични времена необходимост е не само изгодната цена , а и възможността за анулация без заплащането на такса . Всичко може да излезе в последния момент и да възпрепятства пътуването Ви . С тази опция Вие имате спокойствието и сигурността , че няма да загубите пари . Ако вече сте предплатили , поне помолете за преместване на престоя Ви в друга дата. Вярваме , че ще срещнете разбиране . Поне ние в Бизнес Хотел Пловдив винаги влизаме в положени на нашите гости , като взимаме гъвкави решения в тяхна полза .
 14. Отстъпки за член на верига хотели . Ако живота Ви е на колела и крила, по-често спите по хотели отколкото в къщи , то може да си направите проучване според дестинациите , които посещавате и да потърсите верига представенa във всички от тях . Станете нейн член и ще използвате клубни привилегии, може според различните им програми да трупате точки за намаления или безплатни  услуги .

P.S.  Надяваме се да Ви бяхме полезни. Като цяло туристическия сектор предоставяме различни възможности да спестите средства или да спечелите бонус комплименти . Професията ни е призвание и най-важното е удовлетвореността на госта и комфортния му престой . Благодарни сме , че почти винаги усилията ни са високо ценени и признати . Голяма радост за нас е, че практикуваме дейност, която обичаме . Така всичко се случва по-лесно . Вашият успех е наш приоритет !

Leave a Reply

bg_BGBulgarian